SPORTS + REC PROJECTS

Canyon Farms

New Construction

Provided structural engineering services for this golf course clubhouse.

Location: Lenexa, KS

Client: Schwerdt Design Group

Canyon Farms Clubhouse (3) web
Canyon Farms Clubhouse (2) web
Canyon Farms Clubhouse (1) web
20121102_134907 - Copy
20121102_134948 - Copy
20121102_135051 - Copy
20121102_135328 - Copy
20121102_135108 - Copy

Lawrence HS

Provided structural engineering services for the new press box structure for this high
school football stadium. 

Location: Lawrence, KS

Client: Allen Belot Architects & Planners, Inc.

Rockland

Apex provided construction documents for the addition to this clubhouse and the new retaining wall. 

Location: Lawrence, KS

Client: Paul Werner Architects

IMG_1378_m
IMG_1386_m
IMG_1380_m
IMG_1382_m
Roth_Trailhead_6
Roth_Trailhead_5_1
Roth_Trailhead_2_1
Roth_Trailhead_3_1
Roth_Trailhead_4_1
Roth_Trailhead_Site-Plan_1

Roth Trailhead

Apex Engineers donated the consulting time needed for this project of the School of Architecture, Design, and Planning at the University of Kansas. Apex oversaw the structural design for this rammed earth structure at the beginning of the Roth Trailhead. The project includes the wall, canopy, and an outdoor classroom. In April of 2013, this project was featured as the Kansas Building of the Week by American-Architects.

Location: Lawrence, KS

Client: Dirt Works Studio

Travois Deck

During the year long project, Apex prepared the construction drawings for the rooftop deck and solar canopy, special inspections, and on-site consultation. The solar canopy was designed to provide for the entirety the buildings energy needs. The entire system is suspended above the existing roof plane and included working with custom fabricated steel tube trusses. 

Location: Kansas City, MO

Client: Framework Design

3557-820x362
3519-820x605
3530-820x472
3520-820x636
3529-820x615
3559-820x615
IMG_5077
IMAG0396
IMAG0399
IMAG0397

Blue Valley Rec

design services for the renovations to this shelter at the Blue Valley Recreation Center. Complex site conditions required several site visits by our engineers. In the field, Apex provided consultation regarding steel repair for support column and the addition of masonry veneers to the existing columns.

Location: Overland Park, KS

Client: DRAW Architecture + Urban Design

© 2020 Apex Engineers, Inc. | info@apex-engineers.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon

view sitemap

  • Grey Facebook Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon
IMG_1378_m